logotype
logotype
7
Nov
    Централна прослава 1700-годишњице Миланског едикта у Нишу, 5-7. октобар 2013. године

milanski-edikt-305x175

poslanica_milanskog_edikta-1 vojska_srbije_milanski_edikt fotogalerija_nis besede_patrijaraha predvecerje_velikog_dogadjaja_nis

 
   
7
Nov
    Резултати аудиције за пријем чланова Дечјег црквеног хора

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког др Иринеја, оснива се ДЕЧИЈИ ЦРКВЕНИ ХОР при Црквеној општини Нови Сад. У суботу, 21. септембра 2013. у просторијама Црквене општине Нови Сад у Змај-Јовиној бр. 4 одржана је аудиција за пријем чланова Дечјег црквеног хора.

Опширније...
 
   
7
Nov
    Јубилеј Миланског едикта у Сремској Митровици

У древном граду Сирмијуму, данашњој Сремској Митровици, обележено је 17 векова од стицања права на слободно исповедање хришћанске вере. Као што се тада пре толико векова Светом цару Константину указао крст на небу и знак Овим побеђуј, тако је данас у том молитвеном духу и литургијском сабрању Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј са Њиховим Преосвештенствима Епископима: сремским Василијем, бачким Иринејем и осечко-пољским Лукијаном, уз саслужење свештенства Епархије сремске и Архиепископије београдско-карловачке, донео исте благе вести, дух, снагу, молитву и поново указао на пут којим треба да идемо.

Опширније...
 
   


Страна 12 од 29

Упитник

Да ли пишете припреме за час?