logotype
logotype
8
Mar
    У Новом Саду одржан састанак епархијских координатора за православну веронауку

У Новом Саду је 7. марта 2013. године, на иницијативу Катихетско-педагошког института при Богословском факултету универзитета у Београду, одржан састанак представника Института и координаторâ за православну веронауку из епархије са простора Републике Србије.

Опширније...
 
   
17
Feb
    Сретењска посланица православној омладини

Његова Светост Патријарх московски и све Русије г. Кирил упутио посланицу поводом прославе Дана православне омладине

Драга браћо и сестре! Срдачно вам честитам празник Сретења Господњег и Светски дан православне омладине, који се данас обележава.

Усмеравајући мислени поглед ка догађајима који су послужили као разлог за утемељење ове црквене прославе заједно с праведним Симеоном радосно дочекујемо Спаситеља, Који је био донет у Јерусалимски храм. Међутим, овај догађај осим свог историјског значења има још и симболично значење: у ономе што се догодило можемо видети тајанствени сусрет Творца и Његове творевине, лични сусрет човека с Богом.

Опширније...
 
   
17
Feb
    Савремени Катихизис Руске Православне Цркве појавиће се кроз две године

http://beseda.rs/portal/images/stories/bishop_hilarion.jpg„Савремени Катихизис биће завршен за две године’’, изјавио је председник Синодалне богословске комисије и председник Одељења за спољне црквене везе Московског патријархата Mитрополит волоколамски Иларион, у среду 6. фебруара, у Москви, на прес конференцији поводом закључака Архијерејског сабора.

Опширније...
 
   


Страна 18 од 29

Упитник

Да ли пишете припреме за час?