logotype
logotype
17
Feb
    Одржана завршна свечаност XX конкурса "Светосавље и наше доба"

 

У суботу, 4. фебруара 2012. године, у Техничкој школи Милева Марић-Ајнштајн у Новом Саду, одржана је завршна свечаност XX конкурса Светосавље и наше доба.

Конкурс су и ове године заједнички организовали Коло српских сестара Епархије бачке, Одбор за верску наставу Епархије бачке и Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине.

На ликовни конкурс приспело је 3860 радова, на литерарни 885, а на калиграфски, који је ове године установљен, 871 рад. Радови су пристигли из свих крајева Србије и Републике Српске.

Свечаност је отворио изасланик Његовог Преосвештенства Епископа бачког Господина др Иринеја, протојереј Милован Миодраговић. После његових речи поздрава, присутнима се обратио и господин Станко Матић, директор школе-домаћина, а затим су додељене награде ученицима и наставницима чије радове је жири прогласио најбољима.

Опширније...
 
   
27
Jan
    Подељени божићни пакетићи деци Косова и Метохије

Поклон-пакетићи, које су припремила и сама запаковала деца из новосадских основних и средњих школа у Божићној акцији под називом "ДЕЦА - ДЕЦИ" подељени су на Косову и Метохији.

На прикупљању пакетића за децу са Косова и Метохије ангажовао се Катихетски одбор Епархије Бачке сa благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког Господина др Иринеја. 

Пакетиће je  по благослову Његовог Преосвештенства Епископа Рашко-призренског и Косовско-метохијског Господина Теодосија, поделила Епархијска канцеларија за поделу помоћи, којом руководи ђакон Бојан Крстић. Пакетићи су подељени у ОШ "Десанка Максимовић" у Косовској Каменици и у њеним истуреним одељењима: Беривојце, Ајиновце, Бушинце, Костадинце, предшколској установи "Пчелица Маја" у Косовској Каменици и њеним подручним одељењима и у ОШ "Свети Сава" у Јасеновику општина Ново Брдо.

 
   
6
Oct
    Молитвено сећање на оне који су учили и који су се учили у школама у порти Саборне цркве у Новом Сад

У четвртак, 22. септембра 2011. године, у Саборној цркви у Новом Саду, служен је парастос оснивачима, ктиторима, професорима, ученицима и свима онима који су учили и који су се учили у свим школама које су постојале у последња три века у порти Саборне цркве новосадске.

Опширније...
 
   


Страна 26 од 29

Упитник

Да ли пишете припреме за час?