logotype
logotype
Молитвено сећање на оне који су учили и који су се учили у школама у порти Саборне цркве у Новом Сад ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста ђакон Лео Малешевић   
четвртак, 06 октобар 2011 08:55

У четвртак, 22. септембра 2011. године, у Саборној цркви у Новом Саду, служен је парастос оснивачима, ктиторима, професорима, ученицима и свима онима који су учили и који су се учили у свим школама које су постојале у последња три века у порти Саборне цркве новосадске. Ове године навршава се 270 година од оснивања Рождественобогородичине духовне академије Дионисија Новаковића и 280 година од оснивања Латинско-словенске Гимназије епископа Висариона Павловића, двеју значајних просветних установа у Срба које су, такође, биле у порти Саборне цркве новосадске.

Парастос су служили презвитер Жељко Латиновић, катихета у Гимназији Јован Јовановић Змај, протојереј Стојан Билић, настојатељ Саборне цркве, и ђакон Никола Раонић.

У овом молитвеном догађају учествовали су: хор Гимназије Јован Јовановић Змај, катихете и професори Гимназије, као и велики број ученика новосадске Средње саобраћајне школе.

 

Упитник

Да ли пишете припреме за час?