logotype
logotype
Светосавље и наше доба: Господ је светлост живота мога ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 03 фебруар 2011 12:08

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа бачког Господина др Иринеја, 29. јануара 2011. године, са почетком у 12 часова, у Техничкој школи Милева Марић-Ајнштајн у Новом Саду одржана је XIX изложба ликовних радова и свечана додела признања за најбоље литерарне и ликовне радове деце и ученика Основних и Средњих школа Републике Србије и Републике Српске - СВЕТОСАВЉЕ И НАШЕ ДОБА на тему Господ је Светлост живота мога.

Ову свечану изложбу и доделу награда, по деветнаести пут, организовали су Коло српских сестара Епархије бачке из Новог Сада, Одбор за веронауку Епархије бачке и Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине. Свечаност, којој је присуствовао велики број деце и професора из свих крајева наше земље и Републике Српске, отворио је својим топлим речима протопрезвитер мр Милован Миодраговић, настојатељ Светоуспенског храма у Новом Саду, делећи искрену радост и задовољство са свима присутнима због учешћа у овом радосном догађају, на коме се сваке године пројављује дечја креативност, чистота и љубав, а за чиме сви свакодневно чезнемо. Сабранима се обратио и директор Техничке школе, др Станко Матић, који је изразио задовољство што је ова школска установа домаћин овако велике свечаности.

Све присутне својим милозвучним гласовима надахњивали су хор Основне школе Коста Трифковић из Новог Сада и Бојана Голубовић, ученица прве године Техничке школе Милева Марић-Ајнштајн у Новом Саду.

 

Последње ажурирано петак, 18 фебруар 2011 12:31
 

Упитник

Да ли пишете припреме за час?