logotype
logotype
Катихетски одбор Епархије бачке
Светосавље и наше доба: Господ је светлост живота мога

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа бачког Господина др Иринеја, 29. јануара 2011. године, са почетком у 12 часова, у Техничкој школи Милева Марић-Ајнштајн у Новом Саду одржана је XIX изложба ликовних радова и свечана додела признања за најбоље литерарне и ликовне радове деце и ученика Основних и Средњих школа Републике Србије и Републике Српске - СВЕТОСАВЉЕ И НАШЕ ДОБА на тему Господ је Светлост живота мога.

Опширније...
 
 
Радни састанак пододбора Комисије за унапређење црквене просвете

У недељу, 19. априла 2015. године, по благолослову Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског Господина Амфилохија, председника Комисије Светог Архијерејског Сабора за унапређење црквене просвете, чланови ужих тимова вероучитеља сабрали су се у манастиру Светог Николаја у Соко Граду на радни састанак са задатком да сачине коначни предлог Наставног плана и програма Православног катихизиса за основне и средње школе у Републици Србији.

Опширније...
 
 
Повратак верске наставе у српске школе

0e2a0140У Педагошком музеју 2. новембра 2015. године представљена књига ''Враћање верске наставе у образовни систем Србије'' протојереја-ставрофора Милана Д. Јанковића

Опширније...
 
   
Сабор вероучитељâ и катихетâ Епархије бачке у Новом Саду

 Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког Господина др Иринеја, у суботу 22. августа 2015. године, вероучитељи и катихете из Епархије бачке, сабрали су се на свету Литургију у саборном храму у Новом Саду, поводом почетка нове школске године.

Опширније...
 
 
Молитвено сећање на оне који су учили и који су се учили у школама у порти Саборне цркве у Новом Сад

У четвртак, 22. септембра 2011. године, у Саборној цркви у Новом Саду, служен је парастос оснивачима, ктиторима, професорима, ученицима и свима онима који су учили и који су се учили у свим школама које су постојале у последња три века у порти Саборне цркве новосадске.

Опширније...
 
   


Страна 1 од 18