logotype
logotype
27
Jan
    Прослава Светог Саве у Саборном храму у Новом Саду

Нови Сад – У Саборном храму Светог Великомученика Георгија у Новом Саду, на празник  Првог Архиепископа српског Светога Саве,  свету архијерејску Литургију служио је Епископ јегарски Господин др Порфирије уз саслужење архимандрита Јована Радосављевића и свештенства Саборног храма.

Владика Порфирије је у надахнутој беседи пред препуном Црквом, говорио о значају празника у нашој помесној Цркви и у српском просветитељству. После свете Литургије најмлађи полазници веронауке су по обичају приредили пригодан програм.

Опширније...
 
   
7
Jan
    Представа "Вертеп" у Чуругу

Молитвена прослава Божића, празника Рођења Христовог, и ове године је на посебан начин уприличена у Чуругу. Претходних неколико година, Црквена општина, Савет Месне заједнице, Општина Жабаљ и Основна школа Ђура Јакшић организовали су пригодан божићни програм, и сада је то већ традиција. Ученици основне школе су и ове године извели представу Вертеп, у којој су учествовали ђаци од шестог до осмог разреда, њих око тридесет, док је око стотину малишана учествовало у традиционалном ношењу Вертепа од Црквене општине до Световазнесенског храма, где је представа одиграна.

Опширније...
 
   
5
Nov
    Хор Основне школе "Вук Караџић" у посети радију "Беседа"

У суботу, 5. новембра 2012. године, чланови хора Основне школе Вук Караџић из Новог Сада, предвођени својом диригентом вероучитељицом Јеленом Жутић, учествовали су у манифестацији Време даривања - у сусрет Божићу и том приликом посетили редакцију радија Беседа и у студију радија су снимили шест божићних песама.

Опширније...
 
   


Страна 20 од 29

Упитник

Да ли пишете припреме за час?