logotype
logotype
5
Dec
    Наставак сарадње Одбора за верску наставу и Војне академије

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, јуче су на Војној академији у Београду Епископ хвостански г. Атанасије и генерал-мајор Младен Вуруна потписали Споразум о наставку сарадње.

Године 2007. веронаука је уведена у Војну гимназију као редован предмет чиме је успостављена сарадања у васпитно-образовној делатности са Војном академијом у чијем је саставу Војна гимназија. Ученици су показали велико интересовање за духовно образовање што је подстакло надлежне да се оно прошири и на студенте Војне академије. Следеће 2008. године потписан је Споразум о сарадњи између Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке и Војне академије, што је дало оквир за низ просветних активности.

Опширније...
 
   
5
Dec
    Студенти Новосадског универзитета на парaстосу у Саборној цркви

У Новосадској Саборној цркви, на празник Ваведења Пресвете Богородице, служен  је парастос за све православне хришћане намучене и невино страдале у свим протеклим ратовима на овим узбурканим просторима. Парастос су служили потојереј-ставрофор Недељко Зубовић, протојереј Стојан Билић, презвитер Александар Поповић и ђакон Лео Малешевић.

Опширније...
 
   
17
Sep
    Молебан за почетак школске године у Kаћу

У Светониколајевском храму у Каћу у 15. недељу по Педесетници одржан је молебан за почетак нове школске године. Светој Литургији присуствовао је велик број ученика Основне Школе Ђура Јакшић из Каћа, заједно са својим родитељима и вероучитељима.

Опширније...
 
   


Страна 22 од 29

Упитник

Да ли пишете припреме за час?