logotype
logotype
15
мај
    ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ СВЕТИЊАМА ЕПАРХИЈE ШАБАЧКЕ И ВАЉЕВСКЕ

 

Ученици Техничке школе и Основне школе „Петефи Шандор“ из Бечеја, 11. маја ове године, у организацији Aгенције за поклоничка путовања православне Eпархије бачке „Светињама у походе“, предвођени катихетом Даниелом Кобиљским, посетили су манастире Епархија шабачке (КАОНА) и ваљевске (ЋЕЛИЈЕ И ЛЕЛИЋ). Овом приликом ученици су се поклонили моштима светог оца Николаја Жичког и посетили гроб преподобног Јустина Ђелијског а у поменутим манастирима веома су срдачно дочекани.

 

 


 

 

 
   
3
мај
    Подела васкршњих пакетића, дар новосадских основаца својим вршњацима на Косову и Метохији

Са благословом Епископа Бачког Иринеја и ове године деца новосадских школа сасвојим вероучитељима припремила су васкршње пакетиће (са одећом, играчкама, школским прибором и слаткишима) за своје вршњаке на Косову и Метохији.

Пакетићи су подељени деци на Васкршњи Понедељак у селу Кусце (200 ком.) и у основним школама општине Штрпце током Томине недеље (1000 ком.): (О.Ш. Шарски одред - одељење у местима Севце, Врбештица и Јажинце, О.Ш. Стаја Марковић - одељења у местима Штрпце, Поповце и Сушице).

Пакетиће су деци поделили дечански монаси са парохијским свештеницима. Епархија Рашкопризренска користи ову прилику да најсрдачније захвали дародавцима на овим поклонима који су деци са Косова и Метохије показали љубав и солидарност њихових вршњака из других крајева Србије.

Извор: Епархија рашко-призренска


 

 
   
17
Mar
    А добро чинити, да нам не досади!

 

Инспирисан овим богонадахнутим речима Светог Апостола Павла и љубављу деце са веронауке према Богу и ближњима, а са благословом Његовог Преосвештенства Господина др Иринеја Епископа бачког, Катихетски одбор Епархије бачке је и ове године, поводом највећег хришћанског празника Васкрсења Христовог, у сарадњи са катихетама, вероучитељима и децом основних и средњих школа у Новом Саду и околини, започео акцију прикупљања пакетића за децу Косова и Метохије под називом ДЕЦА - ДЕЦИ.

Акција прикупљања пакетића почела је у понедељак 12. марта 2012. и трајаће до 3. априла 2012. године

 
   


Страна 25 од 29

Упитник

Да ли пишете припреме за час?