logotype
logotype
6
Oct
    Молепствије на почетку нове школске године


По благослову Његовог Преосвештенства Епископа бачког Господина др Иринеја, у недељу, 11. септембра 2011. године, у склопу свете Литургије, у свим новосадским храмовима биће служено благодарење за почетак нове школске године.

Позивамо све који уче и који се уче у школама и при парохијским црквама да учествују у овој молитвеној свечаности.

 
   
26
Aug
    У Суботици одржан сабор катихета и вероучитеља Епархије бачке

У четвртак, 25. августа 2011. године, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа бачког Господина др Иринеја, на Водици у Суботици, одржан је састанак вероучитеља и катихета Епархије бачке.

Састанку је претходила света Литургија којом је началствовао презвитер Жељко Латиновић, координатор Катихетског одбора Епархије бачке, уз саслужење презвитера Миодрага Шипке, архијерејског намесника суботичког, презвитера Ђорђа Димића, презвитера Игора Стакића и неколико ђаконâ.

Учесницима овог радног сабрања представљени су планови и пројекти за предстојећу 2011./2012. школску годину и уручена решења о њиховим наименовањима за вероучитељску службу.

Вероучитељи и катихете наставили су заједничко дружење на трпези љубави на којој их је угостио љубазни домаћин, отац Миодраг Шипка.

Фотографије

 
   
26
Jun
    Саборно поклоничко путовање вероучитеља и катихета Епархије бачке

У суботу, 25. јуна 2011. године, вероучитељи и катихете Епархије бачке, по благослову свог Архипастира, Владике Иринеја, a у организацији Катихетског одбора и Агенције Светињама у походе, посетили су манастире Ћелије, Лелић и Каону.

На овом једнодневном ходочашћу поклоници су у манастиру Ћелије походили гроб преподобног аве Јустина, целивали часне мошти светог владике Николаја Жичког и Охридског у манастиру Лелић и посетили манастир Каону.

За вероучитеље и катихете наше Епархије, који се месечно сабирају на стручним састанцима по својим архијерејским намесништвима, ово поклоничко путовање било је прилика да заједнички, молитвено обележе завршетак још једне школске године коју су провели у труду и подвигу своје учитељске службе.

Фотографије

 
   


Страна 27 од 29

Упитник

Да ли пишете припреме за час?