logotype
logotype
Катихетски одбор Епархије бачке
Одржана прва седница Комисије Владе Републике Србије за верску наставу у школи

VERSKA_KOMISIJA1_1Министар просвете, науке и технолошког развоја проф. др Томислав Јовановић иницирао је одржавање прве седнице Комисије Владе Републике Србије за верску наставу у школи, која је одржана 25. фебруара 2014. године у просторијама Министарства.

Опширније...
 
 
Одржана завршна свечаност XXII конкурса "Светосавље и наше доба"

У суботу, 08. фебруара 2014. године, у Техничкој школи Милева Марић-Ајнштајн у Новом Саду, одржана је завршна свечаност XXII конкурса Светосавље и наше доба чија је овогодишња тема била - Идите и научите све народе - поводом обележавања 1150 година словенске писмености тј. делa свете браће Кирила и Методија и њихових ученика.

Опширније...
 
 
Деца новосадских школа обрадовала своје вршњаке на Косову и Метохији

Ако се не обратите и не будете као деца, нећете ући у Царство небеско (Мт.13,3).

Са благословом Епископа бачког др Иринеја и ове године су, у организацији Хуманитарног фонда Владика Платон Атанацковић и Катихетског одбора Епархије бачке, прикупљани поклон пакетићи за децу са Косова и Метохије.

Опширније...
 
   
Трибина у Tехничкој школи ''Милева Марић-Ајнштајн''

У оквиру пројекта „ДРОГА НЕМА ПОСЛЕДЊУ РЕЧ!" финансираног од стране Градске управе за социјалну и дечију заштиту, 18. новембра 2013. године одржана је прва од осам трибина, колико треба да се одржи у Техничкој школи "Милева Марић - Анштајн" у Новом Саду, о опасностима и последицама употребе психоактивних супстанција.

Опширније...
 
 
БОЖИЋНА АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА ПАКЕТИЋА ЗА ДЕЦУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

"Кад учинисте једноме од ове моје најмање браће, мени учинисте" (Мт.25,40).

IMG_0300Хуманитарни фонд Епархије бачке "Владика Платон Атанацковић" у сарадњи са Катихетским одбором, а са благословом Његовог Преосвештенства Господина др Иринеја Епископа бачког, започео је 12. новембра 2013. године хуманитарну акцију прикупљања пакетића за децу са Косова и Метохије.

Опширније...
 
   


Страна 6 од 18