logotype
logotype
Катихетски одбор Епархије бачке
 
Резултати аудиције за пријем чланова Дечјег црквеног хора

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког др Иринеја, оснива се ДЕЧИЈИ ЦРКВЕНИ ХОР при Црквеној општини Нови Сад. У суботу, 21. септембра 2013. у просторијама Црквене општине Нови Сад у Змај-Јовиној бр. 4 одржана је аудиција за пријем чланова Дечјег црквеног хора.

Опширније...
 
 
Јубилеј Миланског едикта у Сремској Митровици

У древном граду Сирмијуму, данашњој Сремској Митровици, обележено је 17 векова од стицања права на слободно исповедање хришћанске вере. Као што се тада пре толико векова Светом цару Константину указао крст на небу и знак Овим побеђуј, тако је данас у том молитвеном духу и литургијском сабрању Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј са Њиховим Преосвештенствима Епископима: сремским Василијем, бачким Иринејем и осечко-пољским Лукијаном, уз саслужење свештенства Епархије сремске и Архиепископије београдско-карловачке, донео исте благе вести, дух, снагу, молитву и поново указао на пут којим треба да идемо.

Опширније...
 
   
Свечана академија у Јовиној Гимназији у Новом Саду

У навечерје празника Рођења Пресвете Богородице, у свечаној дворани гимназије Јован Јовановић Змај у Новом Саду, уприличен је мали спомен на Рождествено-Богородичину духвну академију коју је 1741. године основао епископ бачи Висарион Павловић.

 

О личноти владике Висариона Павловића и о његовом доприносу за духовно- просветни развој Српсог народа говорио је професор историје Јован Р. Милинковић, а целокупни угођај је својим појањем употпунио гимназијски хор предвођен диригентом Јованом Травицом.{jathumbnail off}

 

 
 
Прослављен Патрон Епархије бачке

Своју славу Епархија бачка је прославила сабором свештенства и верног народа на челу са својим Епископом.

Опширније...
 
   


Страна 8 од 18