logotype
logotype
Катихетски одбор Епархије бачке
ЧЕТВРТО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПРАВОСЛАВНОГ КАТИХИЗИСА

У Сомбору је и ове године, по четврти пут, организовано општинско такмичење из православног катихизиса. Такмичење је одржано у суботу, 25. маја 2013. године, у ОШ Никола Вукичевић у Сомбору, под називом Цар Константин и његово доба - 1700 година Миланског едикта.

Опширније...
 
 
Вести из сомборског намесништва

ПОЈТЕ БОГУ НАШЕМУ, ПОЈТЕ!

Прву награду за најбоље изведену духовну композицију на фестивалу дечијих хорова Србије - ФЕДЕХО је освојио хор малих појаца Светог Георгија са својим вероучитељем Владом Ђурковићем из Сомбора.

Опширније...
 
 
Годишњица упокојења ђакона Николе Раонића

У понедељак, 20. маја 2013. године, у Саборном храму Светог Георгија у Новом Саду, одржан је парастос поводом годишњице упокојења ђакона Николе Раонића. Молитвено сабрање предводио је високопречасни протопрезвитер Станимир Поповић, уз саслужење пречасног свештенства и ђаконства Новог Сада и околине и уз учешће породице и пријатеља блаженоупокојеног ђакона Николе.

Опширније...
 
   
Васкршњи квиз у архијерејском намесништву бечејском

У суботу 18. маја 2013. године у ОШ Жарко Зрењанин-Уча у Надаљу одржан је Вакршњи квиз за ученике основних школа са подручја архијерејског намесништва бечејског.

Опширније...
 
 
Васкршњи квиз из веронауке одржан у Шајкашу

Ове године, по први пут, организован је Васкршњи квиз за ученике који Правослвни катихизис уче у школама на простору архијерејског намесништва жабаљског. Квиз је одржан у Шајкашу 12. маја 2013. године.

Опширније...
 
   


Страна 10 од 18