logotype
logotype
Новости
Прослављен Патрон Епархије бачке ПДФ Штампа Ел. пошта

Своју славу Епархија бачка је прославила сабором свештенства и верног народа на челу са својим Епископом.

Опширније...
 
Калиграфска радионица у Кулпину ПДФ Штампа Ел. пошта

У уторак, 17. септембра 2013. у Музејском комплексу у Кулпину, депадансу Музеја Војводине, а у оквиру манифестације Дани митрополита Стефана Стратимировића, одржана је радионица за децу школског узраста и предавање на тему Историја писма од винчанског до савремене ћирилице.

Опширније...
 
Студенти Богословског факултета ‚‚Лудвиг-Максимилијан’’ Универзитета из Минхена у Саборном храму у Новом Саду ПДФ Штампа Ел. пошта

У понедељак, 16. септембра 2013. године, студенти Богословског факултета Лудвиг-Максимилијан Универзитета из Минхена предвођени својим деканом господином Атанасијем Влецисом, посетили су Саборни храм и Црквену општину у Новом Саду.

Опширније...
 
Молитва за почетак нове школске године ПДФ Штампа Ел. пошта

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа новосадског и бачког у Епархији бачкој истога дана, у недељу 15/2. септембра 2013. године, биће служено Молепствије у почетку школског рада или како често кажемо призив Светог Духа пред почетак нове школске године.

Опширније...
 
Сабор вероучитељâ и катихетâ Епархије бачке у Суботици ПДФ Штампа Ел. пошта

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког Господина др Иринеја, катихете и вероучитељи из Епархије бачке су се у суботу 24. августа 2013. године сабрали на свету Литургију код капеле посвећене Успењу Пресвете Богородице на Водици у Суботици.

Опширније...
 


Страна 5 од 10