logotype
logotype
Новости
Васкршњи квиз у архијерејском намесништву бечејском ПДФ Штампа Ел. пошта

У суботу 18. маја 2013. године у ОШ Жарко Зрењанин-Уча у Надаљу одржан је Вакршњи квиз за ученике основних школа са подручја архијерејског намесништва бечејског.

Опширније...
 
Васкршњи квиз из веронауке одржан у Шајкашу ПДФ Штампа Ел. пошта

Ове године, по први пут, организован је Васкршњи квиз за ученике који Правослвни катихизис уче у школама на простору архијерејског намесништва жабаљског. Квиз је одржан у Шајкашу 12. маја 2013. године.

Опширније...
 
Дечји црквених хор "Свети Сава" из Бачке Паланке прославио крсну славу ПДФ Штампа Ел. пошта

Дечији Црквени хор „Свети Сава“ из Бачке Паланке је на вечерњем богослужењу, у петак 10. маја 2013. године, са својим диригентом Милицом Бубуљ, молитвено прославио своју крсну славу, Спаљивање моштију Светог Саве.

Опширније...
 
Васкршња посланица 2013. године ПДФ Штампа Ел. пошта

Српска Православна Црква
својој духовној деци
о Васкрсу 2013. године

 

И Р И Н Е Ј

по милости Божјој
православни Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски, са свим архијерејима Српске Православне Цркве, свештенству, монаштву и свим синовима и кћерима наше свете Цркве: благодат, милост и мир од Бога Оца, и Господа нашега Исуса Христа, и Духа Светога, уз радосни васкршњи поздрав:

Христос васкрсе – Ваистину васкрсе!

Опширније...
 
Лазарева субота - библијски и литургијски смисао празника ПДФ Штампа Ел. пошта

ВРБИЦА - ЛАЗАРЕВА СУБОТА (грч: Σάββατο του Λαζάρου), или Субота праведног Лазара, уочи Цвети, посвећена је васкрсењу Лазара из Витиније, кога је Исус Христос васкрсао из мртвих после четвородневног пребивања у гробу. Овај празник је установљен у Јерусалиму крајем IV века. После васкрсења, Лазар је био Епископ на Кипру. Овај празник неке српсе породице славе као Крсну славу.

Опширније...
 


Страна 6 од 10